Chiapudding – mine favoritter akkurat nå

chiapudding favoritt smakenavoslo

Chiapudding er enkelt og godt – men aller best i kombinasjon med andre ting, synes jeg.

Jeg var nettopp i Århus og fikk den beste smoothie bowlen jeg har smakt ever på ffood – les mer om den og mine andre danske favoritter i min store Århusguide! Smoothie bowlen hadde en base av chiapudding, noe som fikk meg til å teste litt ulike versjoner her hjemme.

Chiafrøet inneholder mye fiber og omega3 – faktisk mer enn selveste laksen! Når det er sagt, så inneholder chiafrøet plante-omega3, som er bra, men ikke er like fantastisk for helsen vår som fiske-omega3. Flinke Cathrine Borchsenius på Bra mat, som er klinisk ernæringsfysiolog, har skrevet mye om dette – som du kan lese her.

Chiapudding med linfrø

I min chiapudding har jeg ofte litt av vårt norske superfrø også – linfrøet. Som sin mer trendy søster chiafrøet er også linfrøet fullt av omega3 og fiber. Altså må det jo bli det dobbelt så bra.

Les mer om chiafrøet og linfrøet hos VGs vektklubbs Matspaneren. Spennende lesning.

Har du lyst til å prøve deg på kjøleskapsgrøt kan du se min deilige kokosversjon her, og en med Biola fra boken Ren, glad mat her!

Ikke slankemat

Chiapudding kan kombineres med kjøleskapsgrøt, smoothies, yoghurt, granola, frukt – ja, det du vil. Hjemme hos oss lager jeg chiapudding som frokostalternativ – lunsj – skolemat – etter treningsmat eller kveldsmat/kveldskos. Om du tenker å gå ned i vekt, er ikke dette et lavkalori slankemåltid, dessverre, men det er et næringsrikt og sunt måltid.

For å gi deg en liten oversikt: Lettmelken jeg bruker, har 45 kcal per dl, og Biolaen inneholder 48. 1 ss chiafrø inneholder 60 kcal. Totalt vil en porsjon, slik den står i oppskriften inneholde drøye 400 kcal – altså en fullverdig måltidserstatter.

Når det er sagt,kan du godt lage en halv porsjon av disse godsakene, og få bare 200 kcal.

Lettmelk og Biola

I mine chiapuddinger har jeg brukt den knallgode lettmelken med kaffe og kakao i den ene, og den superrosa Biolaen med frukt og grønt i den andre. Du kan bytte ut lettmelken og Biolaen med annen melk eller væske.

Her er to kjappe oppskrifter på noen av mine nye chiapudding-favoritter. Bruk oppskriftene som inspirasjon – og bruk det du liker og har i skapet.

chiapudding favoritt smakenavoslo

Sjokolade chiapudding

1 porsjon

 • 2 dl lettmelk med kaffe og kakao
 • 1,5 til 2 ss chiafrø (jeg liker ikke chiapuddingen altfor kompakt, så jeg forsøker meg frem med først 1,5, og øker hvis jeg må….)
 • 0,5 banan
 • 1 dl kokosyoghurt, gresk type Yoplait
 • en håndfull blåbær
 • 20 g granola, jeg bruker ofte Bare Bra uten sukker med hasselnøtt og kokos

Slik gjør du:

 1. Rør sammen chiafrø og lettmelk. La det stå på benken et kvarter og rør om et par ganger. Da har du kontroll og kan ha i mer chiafrø om du synes konsistensen blir for tynn.
 2. Jeg lar chiapuddingen stå i kjøleskapet over natta for å sette seg. Så fyller jeg på med yoghurt og banan i skiver. Har litt granola og bær på toppen.

Tips! Jeg lager vanligvis chiapuddingen i gamle syltetøyglass, for da kan jeg enkelt skru på lokket og sende det med sønnen min på skolen, eller på trening.

 

chiapudding favoritt smakenavoslo

Rødbete chiapudding

1 porsjon

 •  2 dl Biola frukt og grønt med rødbeter
 • 1,5 – 2 ss chiafrø

Til smoothien bruker jeg:

8 frosne jordbær

0,5 banan

8 cl ingefærshot (jeg kjøpte en stor flaske Lundbergs med eple, ingefær og sitron, men du kan bruke hvilken du vil – eller lage hjemmelaget)

Litt vann, for å få blendet skikkelig.

Pynt med friske jordbær i skiver, litt granola, blåbær og bringebær på toppen.

 Slik gjør du:

 1. Rør sammen chiafrø og lettmelk. La det stå på benken et kvarter og rør om et par ganger. Da har du kontroll og kan ha i mer chiafrø om du synes konsistensen blir for tynn. Sett i kjøleskapet til dagen etter.
 2. Blend jordbær, banan, ingefærshot til en smoothie. Tilsett litt vann hvis du trenger det for å få bra konsistens.
 3. Ta ut glasset med chiapuddingen. Pynt innsiden av glasset med tynne jordbærskiver. Hell i smoothien.
 4. Pynt med litt granola og bær på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>