Bydelsspiseri Vinderen – en koselig nykommer

Bydelsspiseri Vinderen disk

Bydelsspiseri Vinderen? Er det helt nytt? spør Per. Og det er det.

Vi setter kursen vestover, og kan egentlig ikke huske om vi noen gang har vært på Vinderen tidligere. Hva er Vinderen kjent for egentlig? Ikke noe vi vet om.

Det nye bydelsspiseriet er det første av to – det neste skal åpne på Løren i oktober. Nå er vi spente på om det er noe vi bør glede oss til.

– Koselig at det åpner skikkelige spisesteder utenom sentrum og Grünerløkka, mener Per, og tenker på andre vellykkede eksempler som Grådi og Nydalen Bryggeri og spiseri.

Nabolagssted

Bydelsspiseri Vinderen ligger i krysset Slemdalsveien-Rasmus Winderens vei. Rett ved T-banen, eller en liten spasertur opp fra Majorstua – eller en litt lengre en ned fra Sognsvann.

– Vi har nesten nettopp åpnet, kvitrer den blide servitøren, mens hun ber oss slå oss ned der vi ønsker. – Og derfor er det et par ting vi ikke har på menyen – ismaskinen har ikke kommet, så vi har ikke milkshakes og ikke Cola. Og i dag fungerer ikke kjøkkenvifta, så det er ikke burgere nå. Men vi fyrer opp grillen utenfor – så da blir det burgere.

Vi er litt skuffet over at det ikke er burgere, for her var det mange spennende valgt på menyen. Men vi blar opp i menybøkene for å sjekke alterntativer. På Bydelsspiseri Vinderen er det faktiske bøker hvor menyen er limt inn.

Bydelsspiseri Vinderen dame

Bydelsspiseri Vinderen meny

Bydelsspiseri Vinderen interior

Innfødte og fugleliv

Per har fått en svensk bok om fugleliv, mens i min bok er det spennende betraktninger fra det afrikanske kontinent gjort for ganske lenge siden. Så om man vil kan man fint lese videre etter å ha lest gjennom menyen.

Det siger på med folk. Et eldre ektepar koser seg med blåskjell med pommes frites og kald Chablis, mens en familie med store barn fortviler, som oss, over mangelen på burgere.

Vi velger Rolige egg og en salat med kylling. Per slår til med en Blue Wave – en ølfavoritt fra Kona bryggeri på Hawaii, mens mitt alkoholfrie alternativ blir en økologisk eplejuice med gulrot.

Bydelsspiseri egg

Bydelsspiseri kylling

God mat og stemning

Det er høyt under taket i den gamle apotekergården på Vinderen, og litt røykfullt – ettersom kjøkkenvifta tydeligvis fortsatt ikke spiller på parti.

Eggene er gode – og den beste retten av de to – med Hollandaisesaus, rognkjeksrogn, krutonger og grønt. Kyllingfileten er røykt og skikkelig god, men salaten er litt pregløs og kjedelig. Vi savner også litt brød til begge rettene, som vi godt synes de kunne servert til.

Men alt i alt en hyggelig opplevelse på Bydelsspiseri Vinderen – og vi gleder oss til de åpner på østkanten i oktober!

Hjem til Bydelsspiseri Vinderen HER!

Bydelsspiseri regning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>