Brygg breier seg i Storgata i to etasjer med øl, øl og mere øl, samt en anstendig kaffebar, mengder av bortennisbord og egen petanque-bane. Og lekkert interiør!
Det er gjennomført fint på Brygg. Du blir rett og slett glad av å komme inn her. Øl-kranene. Vannkranen i andre etasje. Kobberrørene som du finner både i baren og på toalettet. Og den enorme, gamle bryggkjelen over disken i kaffebaren!!!
Eneste som skurrer visuelt på Brygg er den grusomt stygge uteserveringen. Et par halvgule, nær døden granbusker og et par bord som gjør uteområdet unødig stygt – når det er gjort så mye for å få det fint inne. Dette må vel kunnes gjøre bedre?
Sjenkested og sjekkested
Ølhunder bak Brygg er: Driftsjef Jan Thomas Nybak med bakgrunn fra blant annet Moss Bryggeri og BD 57 på Gründerløkka. Daglig leder er Nicolai Gregersen, tidligere Café Fiasko.
Med åpningstider fra 08.00 til 03.00 er Brygg kan du nærmest bo her. Du må bare hjem og sove et par timer. Ølserveringen starter ikke før 12, men før det kan du kose deg med kaffe.
De har plass til 620 gjester på 1400 kvadratmeter. 250 typer flaskeøl. 35 på tapp! Og antallet er stadig økende. Du kan selvfølgelig også delta på bryggekurs her.
Brygg er ikke bare et skjenkested, men også et sjekkested! Tjodunn tror dette må være et særlig bra sjekkested for jenter. Vil du ha tak i en mann som er glad i øl, bør du finne ham her. De gangene vi har vært innom, har det nemlig vært langt mellom de kvinnelige ølhundene!
Mat på Brygg
Maten på Brygg er særdeles øl-friendly! I den ene luken får du pølser – og i den andre burgere. Et av kjøkkenene åpner alltid til lunsj – og det andre et par timer senere. De to gangene Smaken av Oslo er innom, er det pølse-teamet som starter lunsjen.
Ikke langt unna nyåpnede Brygg finner du en gammel øl og pølse-kjenning – Würst. Og i Torggata ligger også burger-favoritten Munchies.
Øl-pølser til folket
Men tilbake på Brygg:
Etter å ha spurt om hvor pølsene kommer fra begge dagene vi er innom, og vi spurte to ulike personer, så er vi fortsatt litt usikre.
– Fra Norge, svares det den ene dagen.
– Fra Oslo. Kanskje. Ganske sikkert, får vi dag to.
Uansett hvem som har laget pølsa og hvor den nå egentlig kommer fra, er det mange spennende varianter å velge mellom: Svin med wasabi-jam, lam med chipotle mayo, storfe med blåost, veggis-versjon, viltpølse med brunost – eller den vi endte opp med – en thaiversjon av kyllingpølse med kaffirlime-blader.
Ikke noe dumt valg. God pølse – men det bør den jo også være når den koster 95 kroner, synes vi. Gode fries serverer de også.
Til kyllingpølsa velger vi en surøl – The Tropic Thunder fra Dugges Bryggeri i Sverige med mango, pasjonsfrukt og fersken. Mmmmmm.
Det må innrømmes – vi er litt splittet i familien når det gjelder surøl. Per er mer begeistret for klassisk øl, mens Tjodunn digger den syrlige versjonen.
Hjem til Brygg
Legg igjen en kommentar