Billig og bra mat i Århus

Digge cocktails fra Vaca! (Foto: vaca.dk)

Digge cocktails fra Vaca! (Foto: vaca.dk)

Rimelig mat i Århus er ikke vanskelig å finne. For den som trodde vi bare jålet oss på dyre restauranter så tar de skammelig feil. Smaken av Oslo elsker kombinasjonen billig og bra og vi misjonerer gjerne for det!

Denne gangen skal vi til Århus – en langtidsfavoritt i vårt dejlige naboland. Århus er lillesøsteren til København – like fin og kanskje enda mer cool og livlig.
Her avslører vi 5 suverene steder hvor du får kvalitet til en nesten latterlig rimelig penge – det er ikke rart at vi elsker danskene!

Og vi holder oss i to gater du bare må få med deg: Mejlgade og – hold deg fast: Graven! (fnis)

Når man først skal gå i Graven er det best å gjøre det i Århus!

Les også våre tips til cocktails, vinbar, hoteller, is og mere mat i Århus i vår store guide!

Billig og god mat i Århus

Haute friture

Verdt å vente på...

Verdt å vente på…

Det er ikke tilfeldig at det er kø her – ofte både ute og inne, men fortvil ikke. Det er fordi maten er verdt å vente på – her tenkes det på råvarene. Haute friture er en grillbar/gatekjøkken på en bra måte. Inne i det enkle, rustikke lokalet snurrer rotisseriet med plass til 60 kyllinger og andre godsaker. Du kan henge ved ståbord og spise her eller ta med deg maten videre. Hot dog’en er ikke vanlig hot dog, men en spennende matopplevelse med gode pølser med 95% kjøtt, salat, dressing og brød. Sjekk ukens rett til bare 65 kroner eller prøv porcettasalaten – nam! Det må kalles billig og bra mat i Århus!
Haute Friture ligger i Graven 16 – les mer HER!

Dansk-franske smørrebrød

Hyggelig både inne og ute hos LeCoq!

Hyggelig både inne og ute hos LeCoq!

Vegg i vegg finner du en koselig, liten franskmann – LeCoq. Det er som å komme til Frankrike – du sitter tett og hyggelig, maten er fransk landkjøkkenstil med retter du kjenner igjen og vinen er god. De har også kombinert fransk og dansk kultur i noe som kalles franske smørbrød – hvor de har tatt franske retter og smørbrødifisert dem på en dansk måte. Og de lykkes. Chevre chaude som smørbrød smaker faktisk bra, men enda bedre er Steak tartare og rilletten! Himmelsk. Smørbrød fra en 50-lapp. Lunchen er kanskje den beste dealen, men etter klokken 17.00 er det A la carte-servering med treretters til 345.
Og – Lecoq-baren i nabolokalet er også verdt et besøk!
Sjekk hjemmesiden for mer info.

Byens billigste 3-retters

Oh la la - her får du mye for pengene!

Oh la la – her får du mye for pengene!

Når du leter dette deilig og rimelig mat i Århus må du stikke innom OliNio. Her er konseptet enkelt – god mat til god pris – og de leverer i overkant! Her får du servert digge klassiske retter til latterlige priser: For 60 kroner får du en god porsjon fish & chips! Legg på en 5’er og få moules frites. Vanskelig å slå disse prisene. Om kvelden får du treretters meny til 125!!!!!!! Eneste men – om det er et men – er at du ikke får kjøpt alkohol.
OliNico ligger i Mejlgade 35.
Les mer HER!

Viva Mexico!

Graven... hihihi - danskene ass....

Graven… hihihi – danskene ass….

Er du fysen på sterkere saker – stikk innom Vaca for deilig mexikansk mat i Mejlgade 17, på hjørnet av Graven. For 45 kroner får du 3 tacos eller burrito eller chili. God deal for gode smaker. Til samme pris får du også en cocktail til å skylle ned godsakene med – Margarita, Pahito eller en Hot chida. For 90 danske får du altså god mat og en cocktail. Hombre!
Les mer HER!

Suveren kaffe

Knallgod kaffe!

Knallgod kaffe!

I Graven 20 finner du det som regnes som en av Århus’ beste kaffebarer med de ypperste råvarer og de flinkeste baristaer – La Cabra. Nyt kaffe og vår favoritt – croissantene! Og kjøp med deg kaffe hjem.
Mer om stedet og folka bak og mye, mye mer om kaffe kan du lese HER!

Guiden er et resultat av flere private turer til Århus gjennom en årrekke samt en tur sponset av VisitDenmark.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>