Best og verst på Bass Mat & Bar

bass-restaurant-18

Smaken av Oslo-selfie i Bass-døra!

– Søndagsmiddagen hos Bass Mat & Bar?

Forslaget møtes med jubel i heimen. Vi har gått forbi den beskjedne fasaden øverst i Thorvald Meyersgate flere ganger, tittet inn, men ikke kommet oss over dørstokken de få månedene stedet har eksistert. At det nesten alltid er fullt både ved de 8-10 bordene og ved den lange bardisken er jo lovende. Ikke langt fra Storms sushifavoritt Jonoe eller Lille Saigon hvor Per fikk lynkurs i rispapirrulling!

På  pass får vi et tomannsbord ved vinduet, og denne Indian summer-søndagen hamrer solen inn, og gjør det nesten uutholdelig hett. I siste øyeblikk har vår yngste smaksløve trukket seg – og i etterkant tenkte vi kanskje at det var like greit…

 Kickstart med cocktails

– Heldigvis forsvinner solen snart bak Rema 1000-bygget. Hold ut, sier Per, mens han gransker cocktailmenyen. Yesss, det må bli en Aperol spritz. Perfekt når kroppen koker. Dessverre, sier sommelier-servitøren, vi gikk tomme for Aperol i går kveld. Da gikk det for seg her!

Det får duge med den litt bitrere fetteren Campari spritz, mens servitøren mikser en kruttsterk til Tjodunn.

Pisco/tequila/tabasco/lime-cocktail - reparerer det meste en søndag.

Pisco/tequila/tabasco/lime-cocktail – reparerer det meste en søndag.

Vi er rammet av akutt oksehunger, og når vi får gransket menyen med smårettene, er saken klar: Vi tar dem alle sammen!

Starten er lovende: Østers fra Bretagne, kun med lime. Syyykt gode, konkluderer østersglade Tjodunn. Fritert kylling av utbenet lårkjøtt har vi sjelden smakt mørere. Frityrrøren er med panko og polenta, og kyllingen er ekstra hardt fritert for maksimal sprøhet.

bass-restaurant-24

Dette må være den perfekte bakrusmaten for å komme på stell igjen, konkluderer vi.

Men så: Hvalcarpaccio med speket, revet eggeplomme er mer enn utfordrende.

bass-restaurant-1

Dagens verste

– Dette likte jeg VIRKELIG ikke, sier Tjodunn, som langt fra er av den kresne typen og ikke har hvalangst på noe vis. – Det er noe med lukten…

Tilbehøret er fresht nok, sitron/sjøgressvinaigrette og vårløk, men ikke nok til å hindre at det litt emne hvalkjøttet blir en kamp å få i seg.

Det vil si – vi klarte faktisk ikke spise den.

– Det må jo være noen som liker den, mente Per. – Hvis ikke hadde de vel kanskje tatt den av menyen.

Vi ble spurt om hva vi syntes – og var ærlige i tilbakemeldingen. Dette vil vi aldri spise igjen!

Men det er rask bedring i vente: Kongekrabbe med sprøstekt purre og syltet kantarell bringer fargen tilbake i ansiktet. Deretter følger grov knivkuttet oksetartar med cæsardressing og sprø butterdeigchips. O’la la!!

bass-restaurant-2bass-restaurant-4

Stemningen stiger

Før starten av måltidet vurderte vi en flaske hvitvin, men da vi fikk vite at servitøren også er sommelier, overlot vi glatt vinvalget til ham. Til oksetartaren kommer han med to gyldne glass sherrycocktail, og Per får bekreftet noe han lenge har ment: Det drikkes for lite cocktails til mat!

Det er hyggelig nabolagsstemning på Bass Mat & Bar. Det klemmes – folk kommer og går. Noen dingler i baren – noen har lagt familiemiddagen her. Enkelt og kult interiør. Men tilbake til maten:

Syresjokk neste! Grillet blomkål med spinat, brunet smør og mandler får smaksløkene til å slå salto. Denne retten har virkelig fått juling av sitronen! Men det er bare deilig, spesielt som kontrast etter oksetartaren. Beste rett, synes Tjodunn, overraskende grønnsakspositiv.

Om blomkålen var syrlig, er gulroten med pistasjsmør og yoghurt desto søtere. Kanskje litt i søteste laget. Da passer det i alle fall godt med en ufiltrert knusktørr 2016-sherry i glasset.

bass-restaurant-5

Blomkål og mandler – dagens beste for Tjodunn.

bass-restaurant-7

Puh. Snart i mål, nå.  Favorittfisken kveite med blåskjellsaus og trendy syrligsøt knutekål er perfekt, mens lammeribben, som ser litt beskjeden ut på tallerkenen, balanserer hårfint på saltet. Vi kunne tålt et par korn til.

bass-restaurant-9bass-restaurant-10

Dessertene holder godt mål, men mangler kanskje det lille ekstra. Sitronterten kunne hatt litt mer syrekick (som i blomkålretten), mens lakris-isen med kirsebær, som ser aldeles fantastisk ut, hadde vi enda større forventninger til. Lakris-isen burde etter vår mening hatt en noe mer syrlig kontrast enn kirsebærene.

Til desserten fikk vi kaffe. Tjodunn forsøkte seg på en dobbel cortado, men kaffe var traktekaffe – så enten vil man ha kaffe – eller så vil man ikke ha kaffe. Det ble kaffe.

Og i glassene en litt sake og selvfølgelig – litt sherry. Nam! Gøy med sake – som ga en spennende smak til dessertene.

bass-restaurant-14

Dagens absolutt peneste!

bass-restaurant-13

Ble vi hval-skremte? Tja. Det er en rett vi ikke har lyst til å spise igjen, men besøket hos Bass var morsomt og spennende – både når det gjelder mat og drikke. Så vi kommer nok tilbake.

Pris for søndagsmiddagen på Bass Mat & Bar: To drinker, 11 småretter med vin og cocktails til, 2 desserter og 2 kaffe: 2287 kroner.

bass-restaurant-16

Passer for:

Barnefamilier: De små vil helt sikkert elske den friterte kyllingen. Vi observerte en liten sjarmør som dinglet i baren med pappa, og langet innpå. Uhøytidlig sted som ikke ser skjevt på foreldre med barn.

Ut med jobben: Tut og kjør! Hvis dere får plass, da. Drinker, god mat, kjør firmafest!

Romantikk: Ja, det kan gå an. Hyggelige småbord ut mot Thorvald Meyers gate der dere over lekre småretter kan la livet drive forbi utenfor.

Enestående gjester: Perfekt ved den lange bardisken!

Hjem til Bass Mat & Bar HER.

Og her er det vi drakk.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>