Bab’n Booze – new kid in town

Bab'n Booze

OBS!!! Bab’n Booze er dessverre nedlagt, etter at vi var på besøk. I lokalene finner du nå en ny avdeling av den populære Punjab Tandoori fra Grønland.

Bab’n Booze?

Poden og kompisen ser ut som spørsmålstegn. Gratis mat – kebab?

Yessss. Da er de begge – all in!

Kebab er nemlig helt på høyden for gutta. Foreldrene er ikke avvisende de heller – selv om spranget fra tostjerners helaften på Maaemo til bab i Hausmannsgata er et kvantesprang. Men det er det som gjør livet spennende!

Dette er et bra foodie-område. Rett rundt hjørnet ligger flere av våre favoritter – vietnamesisk hull i veggen-stedet Da Lat, det autentisk sombrero-mat og tequila-stedet Taco Republika – samt burgerfavoritten Munchies og den deilige ramensjappa Koie! 

Bab'n Booze

Bab'n Booze

Nykommer

For drøye tre uker siden åpnet Bab’n Booze dørene ved siden av Freddy Fuego som kanskje har byens beste burritos i Hausmanns gata 31. Her måtte kjøttbollestedet Meatballs tidligere kaste inn håndkleet, så vi får håpe disse holder lenger.

Det er ikke mye folk her når vi er innom, men det er kanskje litt tidlig på dagen for kebab og alkohol? Hos Freddy er det mye folk allerede.

Med to tenåringer i smakspanelet får vi sjansen til å prøve flere versjoner av kebaben. Storm går for et virkelig svin – Trump BAB, mens kompisen tester en Hermanos med kylling. De voksne deler en West Coast med scampi – for det er mer som skal spises denne dagen.

Bab'n Booze

You say potato…

De bab’ene vi ikke fikk testet, er A-RAB med lam, Juice med Keefta kjøttboller og Ghandi vegetar.

Hos Bab’n Booze er kebaben rullet inn i et ferskt, hjemmelaget brød – Middelhavets nan-brød kaller de det selv. Her er det grønnsaker og mayo-dressing. Vi bestiller også søtpotet-fries. Per er skeptisk!

– Jeg synes ofte søtpotet-friesene er litt mer vasne…

Vel, det vil jo vise seg. Mannen bak disken er vennlig og serviceminded – tar i mot bestillingen og kaster seg over oppgavene.

Vi har bestilt øl. Booze-biten er shots med miks – og det blir litt heavy så tidlig på dagen. Bab’n Booze er ikke noe natterangler-sted – for åpningstidene er 12-22 – så de satser helt klart på ikke alt for fulle gjester.

Bab'n Booze

 

Bedre enn bab!

Stillheten senker seg. Tenåringene forsvinner inn i hver sin mobil – og det samme gjør, med skam å melde, foreldrene.

Maten kommer kjapt – definitivt fast food. Kebab-rullene ser delikate ut. Søtpotet-fries’en er virkelig crispy og digg. Per er fornøyd.

– Det smaker ikke kebab, melder en forbauset Storm. – Det er mye bedre.

Og det er riktig at de ikke smaker som den han er vant til. Hvis du vil ha noe som ligner på den mer vanlige kebaben, så bestill yoghurtsausen med hvitløk!

Gutta er fornøyde med Trump og Hermano-bab’ene. Det er ordentlig kjøtt – ikke «kebab-kjøtt».

Bab'n Booze

Spice me up!

Scampi-kebaben er også god, men jeg kunne tenkt meg mer kick i den. Burde sagt fra til den hyggelige fyren, for da kunne han spicet den opp for meg, men litt sent når man har jafset i seg mesteparten på 1-2-3.

Kebabene veier godt i hånda – så det er klart ikke noen liten lettvekter du får til 95 kroner. Prismessig dyrere enn vanlig kebab – men brødet er skikkelig godt, mye kjøtt og scampi både på toppen og helt i bunnen. Scampi-kebaben var mye freshere enn en vanlig kebab – så der ble jeg veldig begeistret.

Neste gang bestiller jeg nok bab med yoghurtsaus og ikke mayo – og ber om mer chili!

Men 44 kroner for en brus? Er det den nye sukkeravgiften, mon tro?

Bab'n Booze

Bab’n booze passer for:

Romantikk: Nei – er ei fast food-sjappe.

Barnefamilien: Ja, dette er god mat – skikkelig digg brød og ordentlig kjøtt. Mild og fin.

Enestående spisegjester: Ja – helt ok. Er ei fast food-sjappe.

Ut med jobben: Klart det! De har bab – og de har booze! Og øl.

Bab'n Booze

Hjem til Bab’n Booze – HER!

Comments

  • Tjodunn says

   Takk – så hyggelig å høre. Tar gjerne mot tips om dere har andre steder dere har lyst til å lese om. :-)

 1. S says

  Dette stedet må prøves ut! Mannen i huset er helt ekstatisk nå etter at han leste dette, haha!

  • Tjodunn says

   Hei – og beklager sent svar. Ikke følge opp søtpoteten – jeg er litt usikker på hva du mener? :-)

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>