Vi kjenner lukten av kull kile i nesen på vei bortover Møllergata. Når vi nærmer oss, ser vi ingen kø ut døren – det er et godt tegn. Som blodhunder på sporet setter vi opp farten og nærmest spinner inn i det lille lokalet. De voksne har vært her før, men det er jomfruturen til guttungen. Han har bare hørt historiene – endelig er vi på Illegal!
Det sitter folk ved alle bordene, men det er vel hva man kan forvente seg på Illegal – nesten uansett tid og dag. Et hyggelig par tilbyr oss bordet sitt – og flytter selv bort på to vindusplasser. Yess!
– Vi får se hva du synes, sier Per og deler ut menyer. I Oslo ser burgerelskerne ut til å dele seg mellom to – kanskje tre steder: Døgnvill på Vulkan, Illegal i Møllergata og Munchies i Bernt Ankers gate. Alle tre har sine svorne tilhengere.
bestikk, forklarer Tjodunn. Og selv om Storm elsket Døgnvill-burgeren er det stor appell for en 9-åring i det å spise med hendene.
en tydelig smak av sitrus. Så her var nok Per litt for kjapp på avtrekkeren, på Illegal bestiller man vel Illegals eget øl – og ikke en kjedelig halvliter!
være. Langt fra de litt for bearbeidede kjøttpuckene
[…] beveger oss videre mot sentrum og lander hos barsjef Anne Maurseth på No 19, rundt hjørnet for Illegal burger og Hells Kitchen. Tjodunn har nytt godt av drinkedronningens kunster på en middag arrangert av […]