3 fine steder på Nørrebro i København

Fætter Fætter København

I Griffenfeldsgade på Nørrebro i København ligger det tre fine steder tett i tett. Du kan gå fra sted til sted – eller om det er fullt på det ene – kan du dra på det andre! Skjønner?

Smart – ikke sant?

Jeg elsker København og jeg legger inn flere turer årlig til danskenes vidunderlige hovedstad og matmekka. Du finner flere av mine København-favoritter HER - og en liten spiseguide til magiske Tivoli HER!

Er du ute etter Michelinmat til en rimelig penge, vil jeg foreslå restaurant Barr.

Men tilbake til mer rustikke varianter. Når det er varmt i været og utebordene bare står og roper på deg, blir det lett en helaften på Nørrebro. Ta deg en tur litt utenom Strøget og turistfellene, og nyt dagen. Det er såååå deilig å være norsk i Danmark!

 

Fætter Fætter København

Fætter Fætter København

Fætter Fætter København

1. En frekk Fætter i Køben

Skikkelig digge toasts! Og til en deilig pris.

Toast er ikke noe for deg, sier du? Hah! sier jeg. Da har du ikke smakt ostesmørbrødene hos Fætter Fætter. Og jeg snakker på vegne av både store og små.

På menyen hos Fætter Fætter står blant annet  Cheesus Christ og Fucking toast til 40 kroner stykk. Du kan velge enkelt toasts eller gå for menyer som Toast experience – som består av de to overnevnte + en Dressed up avocado.

Eller en When in Rome – 4 toasts (Fucking, Cheesus, Croque og Tuna) + en flaske Lambrusco for 255. Perfekt for to personer.

Lave skuldre og yummy drinker har de også!

Hjem til Fætter Fætter HER!

Oslo har også sitt eget toast-sted – Melt, men der var vi ikke like fornøyd da vi var på besøk…

Cafe Auto København

Cafe Auto København

2. Dansk-fransk sjarmør

På andre siden av veien fra Fætter Fætter ligger koselige Cafe Auto – som serverer deilige drinkemugger – pitchers!

Lokalet er lyst og koselig. På menyen finner du mange digge og økologiske retter som serveres fra morgenen til sent på kveld. Sjarmerende dansk og frilynt har de Bloody Mary’s på frokostmenyen fra 08!

Maten er en blanding av fransk og dansk – og det blir jo sjelden dårlig. Moules Marinéres eller Fiskefrikadeller? Chevre Chaude eller økologisk Auto-burger?

Prisnivået er helt greit. Vi slo til med en Mule pitcher på fortauskanten til 195 danske mens livet suste forbi på sykkel. Det ble en helt grei ettermiddag.

Hjem til Cafe Auto HER!

Ramen to Bíiru København

Skjermbilde 2018-04-08 kl. 19.52.14

3. Dansk japaner på Nørrebro

Den danske ølsuksessen Mikkellers ramensjappe Ramen to Bíiru har virkelig japansk swung over seg. Ikke bare maten, men du bestiller suppen din fra japanske bestillingsautomater.

Hos Ramen to Bíiru får du deilig suppe i de fineste suppebollene – og selvfølgelig Mikkeller-øl som passer til: som Ramen Beer, et Belgian Light Ale.

Sitt skulder ved skulder med andre suppefrelste inne i lokalet – eller trekk ut på bordene utenfor om været tillater det.

Skulle du være ramen-fysen i Oslo er Koie Ramen et knall-tips!

Det ligger forresten en lekeplass med klatreinstallasjoner rett ved siden av – perfekt om du har rastløse barn.

Hjem til Ramen to Biiru HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>